Brams eerste twee weken bij Distro Energy

Tijdens mijn eerste twee weken als Business Development Consultant bij Distro Energy heb ik een solide start kunnen maken. Distro Energy, een spin-out van havenbedrijf Rotterdam, richt zich op het ontwikkelen van een digitaal platform voor lokale energiehandel en het is mijn rol om dit platform marktklaar te maken.

Mijn eerste dag in Rotterdam bood me direct de kans om het dynamische havengebied te ervaren en de eerste hand te leggen aan het platform. Een warm onthaal van de Chief Commercial Officer (mijn leidinggevende) en ondersteuning met de nodige tools, zoals een nieuwe MacBook, maakte de start vlot.

De rest van de dagen waren gevuld met productieve meetings, het leren kennen van het platform en natuurlijk het team, dat zich zowel in Nederland als in Groot-Brittannië bevindt. De week sloot ik af met een reflectiesessie op het YoungProfs kantoor in Zeist. Hier kon ik samen met mijn mentor stilstaan bij mijn ervaringen, leerdoelen en voortgang.

In de tweede week lag mijn focus op het verfijnen van Distro’s processen en het uitdiepen van het projectmanagement en contractbeheer. Een creatieve brainstormsessie met het team en het gebruik van satellietbeelden voor het identificeren van potentiële energieproducten binnen het havengebied waren de hoogtepunten.

De week eindigde op vrijdag met een sterke trainingssessie bij YoungProfs over stakeholdermanagement die me handvatten gaf om de commerciële vraagstukken binnen Distro nog effectiever aan te pakken.

Samengevat ben ik zeer enthousiast over wat de toekomst brengt! Met name mijn verdere expertise in de energietransitie en mijn commerciële vaardigheden hoop ik uit te kunnen breiden.

Tot de volgende update!

Bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *