Isa’s start bij YoungProfs

Sinds kort ben ik begonnen als stagiaire communicatie bij YoungProfs. Ik ben intrinsiek gemotiveerd en erg enthousiast om mezelf te gaan ontwikkelen binnen deze mooie organisatie! Lees hier verder hoe ik het ervaren heb.

Bosbranden, overstromingen, hevige regenval en extreme hitte: allemaal gevolgen van de klimaatcrisis waar we vandaag de dag mee te dealen hebben. Hoewel de armste landen het hardst geraakt worden door de klimaatcrisis, merken we in Nederland ook zeker de gevolgen die deze transitie met zich meebrengt. De zomers worden heter en droger en er komen meer stortregens en stormen, zo blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. En dus benoemt het ministerie het volgende: ”Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu.”

Dit gegeven zorgt bij mij en bij vele andere leeftijdsgenoten met mij regelmatig voor stress. Het is ook juist daarom dat ik een groot enthousiasme voel om aan de slag te gaan bij YoungProfs. Mijn interesse werd gewekt toen ik las dat zij juist jongeren, degenen die als het ware de taak hebben gekregen om deze uitdaging aan te pakken, de handvaten geven om ook daadwerkelijk hiermee aan de slag te gaan. Ik acht het relevant dat we de jongere generatie een stem geven om ook echt stappen te kunnen zetten. YoungProfs levert een enorme bijdrage hierin, door young professionals in te zetten bij bedrijven om hen te helpen met verduurzaming. Ze zijn vastbesloten en hoopvol dat we met elkaar kunnen zorgen voor een eerlijke, duurzame en betere wereld van morgen. Juist hun enthousiasme, motivatie en vastberadenheid sprak mij enorm aan en geeft me hoop!

En dus besloot ik te solliciteren voor een stageplek. Ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor taal- en cultuurstudies en hierbij heb ik een hoofdrichting in de communicatie gekozen. Waar je op de universiteit heel theoretisch leert, wilde ik nu meer praktisch gaan leren en mezelf op dat gebied ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan en een gesprek volgde. Zo zou ik kunnen gaan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf, mezelf kunnen ontwikkelen en bovendien kunnen bijdragen aan de waarden die ik zo belangrijk vind. Het klonk in mijn hoofd al super, maar na het gesprek, werd ik alleen nog maar meer enthousiast. Een leerzame en leuke stage met veel verantwoordelijkheid en daarnaast een erg gezellig en gedreven team, dat is de indruk die ik kreeg. Nu is het zover en heb ik net mijn eerste week achter de rug. Het bevalt me goed en ik ben al helemaal op mijn plek hier. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan met de socials, de nieuwsbrief en andere projecten en bovendien voel ik weer een enorme drive om, samen met onze generatie, te werken aan de wereld van morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *